Kurssit ja maksut

Kuinka ilmoittaudun kurssille?

– Ota yhteyttä sähköpostitse (tom.granstrom@pp.inet.fi) tai puhelimitse 050 512 42 32

Mitä opetetaan?

– Opetus tapahtuu Suomen Aikidoliiton vaatimusten mukaisesti. Esimerkiksi ensimmäiseen vyökokeeseen 6. kyu vaaditaan vähintäin 20 harjoituspäivää tai 2 kk harjoittelun aloittamisesta. Junioreille (alle 13 v.) on omat vyökoevaatimukset.

Mitä tarvitaan mukaan aikidoharjoituksiin?

– Asusteeksi käy t-paita ja verkkarit. Tossuja tarvitaan, kun kuljetaan pukuhuoneen ja salin väliä.

Mitä aikidoharjoituksissa tehdään?

– Harjoitus koostuu alkulämmittelystä, vartalo- ja ase- tekniikkaharjoitteista, vapaaharjoitusosuudesta ja loppujäähdyttelystä (esim. hengitysharjoitukset). Yhteensä 1,5 – 2 tuntia. Aikidoa voi harjoitella yksinään, pareittain tai yhdessä suuremman ryhmän kanssa.

Kenelle aikido on tarkoitettu?

Aikido sopii aikuisille ja lapsille, miehille ja naisille. Liikkeet voi sovittaa oman mielensä mukaisesti, joko hitaiksi tai nopeiksi. Aikidossa ei harjoitella voiman käyttöä vaan päinvastoin kaikki liikkeet opetellaan tekemään ilman voimaa. Siksi aikido sopii nuorille, vanhoille, tytöille, pojille, miehille ja naisille ja kaikille niille, joita tässä ei mainittu.

Miksi harjoitella aikidoa?

Aikido on hyvää liikuntaa koko keholle ja erinomainen tapa rentoutua. Aikidoa pystyy harjoittelemaan kaikenikäisenä. Aikido tarjoaa erinomaisen näkymän japanilaiseen kulttuuriin. Aikidossa on mahdollista opetella itsepuolustusta vaikka sitä ei nimenomaisesti opetuksessa tuoda esiin. Syvemmällä tasolla vaikeinta aikidossa on hyväksyä ne muutokset itsessään, joita harjoittelu väistämättä tuo esiin.

Kuinka paljon aikidon harjoittelu maksaa?

Alkeiskurssin hinta on 95€ ja kesto 3kk. Samalla maksulla voi kokeilla  Kamppailukeskuksen muitakin lajeja mm. taekwondoa.

Suomen Aikidoliitto tarjoaa kaikille alkeiskurssin osallistujille maksuttoman vakuutuksen alkeiskurssin ajaksi.