Ohjaajat ja tapahtumat

P1090917

  • Tom Granström asuu Rajamäellä. Harrastanut eri budolajeja yli 40 vuotta (judo, kendo, iaido)

Olen kokeillut useita eri budolajeja nuorempana, mutta sen jälkeen kun tapasin nykyisen opettajani vuonna 1988 olen harjoitellut päälajinani aikidoa ja alkuvuosina iaidoa.

  • Aloitti aikidon harjoittelun 1987 Helsinkiläisessä Meido-kan budoseurassa, jossa opettaa edelleen

Aloitin judon harjoittelun helsinkiläisessä Chikarassa. Siirryin sieltä Meido-kaniin harjoittelemaan aikidoa. Judoon verrattuna minua kiinnosti tietää, mistä löytyy aikidoharjoittelijoiden motivaatio, koska lajissa ei ole kilpailua. Harjoittelen edelleen 2 kertaa viikossa Meido-kanissa ja toimin siellä  aikidon toiminnajohtajana. Meido-kan on suomalaisen aikidotoiminnan yksi keskeisimmistä seuroista, unohtamatta kuitenkaan muiden seurojen merkitystä.

  • Vyöarvo 6. dan myöntäjä, Hombu Dojo Aikikai Tokio

Aikidossa vyöarvoja voi suorittaa 4. daniin asti. Sen jälkeen vyöarvot myönnetään perustuen aktiiviseen toimintaan, joka edistää aikidon leviämistä ja tunnettavuutta, kuten opetukseen. Suomessa kaikki dan-asteiden vyöarvot myönnetään aikidon päämajan Hombu Dojon toimesta Japanista.

  • Asunut Japanissa 2003-2007, jossa harjoitteli aikidoa opettajansa johdolla

Asuin työni vuoksi Japanissa perheeni kanssa Takamatsun kaupungissa Shikokulla. Pääsin harjoittelemaan työnantajani Kagawan yliopiston aikidoseuraan.  Seuran pääopettajana toimi Isoyama shihan, jonka vastuulla nykyisin on hoitaa aikidon perustajan Morihei Ueshiban alkuperäistä Iwama dojoa. Hänen aikidotyylinsä on hyvin perinteistä. Olin hyvin onnekas päästessäni tutustumaan hänen tyyliinsä.

  • Suomen Aikidoliiton liittovalmentaja ja teknisen valiokunnan jäsen vuodesta 2017 alkaen ja puheenjohtaja vuodesta 2019

Kaikki suomalaiset aikidoseurat kuuluvat vain yhteen kattojärjestöön eli Suomen Aikidoliittoon. Me olemme todella hienossa tilanteessa verrattuna moneen muuhun maahan, jossa on perustettu monta erilaista kattojärjestöä lähinnä mielipide-erojen vuoksi. Suomessa me olemme onnistuneet pitämään aikidon kaikki eri tyylisuunnat samassa organisaatiossa.  Työskentelen Suomen Aikidoliitossa omalta osaltani sen tavoitteen eteen, että tämä tilanne säilyy nyt ja tulevaisuudessa.